top of page

Botox

Botox är ett läkemedel som innehåller Botuliniumtoxin A. Läkemedlet har en muskelförlamande funktion och används inom kosmetisk medicin för att minska framkomst av bland annat rynkor. 

Hur fungerar det?

Botox är en typ av nervgift som förhindrar signaler från att gå över mellan nerv till muskel. Detta kan användas för att behandla ett antal olika medicinska tillstånd, men är mest känt för sin användning inom kosmetisk medicin för att minska rynkor och fina linjer i ansiktet. Effekten är övergående och håller runt 3-4 månader beroende på typ av hudtjocklek, storlek på ansiktsmuskler m.m.  

Vem ska inte få denna behandling?

Det finns dock vissa kontraindikationer att ta hänsyn till. Personer som är allergiska mot botulinumtoxin, har muskelsjukdomar eller tar vissa mediciner bör undvika botox. Gravida eller ammande kvinnor bör också undvika behandlingen.

När kan man förvänta sig att se resultat?

Oftast brukar läkemedlet börja verka efter 3 dagar och man ser full effekt efter 2 veckor. För att säkerställe effekt bokas man på ett återbesök 2 veckor efter behandlingen, en så kallad "touch-up". Behövs kompletterande behandling kommer man att få detta kostnadsfritt.

Områden vi behandlar:

- Glabella/arga rynkan

- Rynkor på pannan

- Kråksparkar

- Näsrynkor

Vi använder botlulinuimtoxin från Allergan (Vistabel). 

För att boka tid för denna behandling behöver du boka tid för konsultation 48 h före planerad behandlingstid. 

Boka kostnadsfri konsultation här.

Kostnadsfri konsultation

0 kr

1900 kr

2500 kr

Botox/rynkbehandling 1 område

2300 kr

Botox/rynkbehandling 2 område

Botox/rynkbehandling 3 område

bottom of page